DAŽNIAUSIAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI
Nors gali atrodyti, kad kolageno papildų vartojimas yra gera idėja, siekiant išvengti senėjimo, maisto papildų maistinės medžiagos ne visada yra biologiškai įsisavinamos,t. y. organizmas jų lengvai neįsisavina pagal paskirtį. Manoma, kad natūralus produktas yra naudingesnis organizmui. Mes laikome "mityba sveikatai ir grožiui" savo gairėmis, kai kalbama apie kolageno vartojimo didinimą. Kiekvieną rytą išgeriant puodelį kaulų sultinio galima padaryti stebuklą!
Įvairiose pasaulio kultūrose kaulų sultinys gaminamas jau apie 2500 metų. Prancūzai jį vadina "buljonu". Ispanai ir portugalai jį vadina "caldo". Italijoje jis vadinamas "brodo". Jis taip pat vadinamas jaunystės eliksyru, skystuoju auksu ir net žinomas posakis, esą "geras sultinys gali prikelti mirusįjį". Mes jį vadiname "geliniu auksu", kai išverdame, ir "aukso dulkėmis", kai paverčiame sausu pavidalu.
Lyginant su vištienos kaulų sultiniu, jautienos kaulų sultinyje yra beveik dvigubai daugiau baltymų kolageno ir aminorūgščių, nes jame gausu kaulų čiulpų ir daugiau kremzlių.